טיפול בויקטוזה בשילוב אינסולין לנטוס והומולוג

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

20/06/2013 | 21:21 | מאת: ברכה

שלום, בעלי מטופל מספר שנים באינסולין הומולוג ולנטוס. הוא סובל מהשמנת יתר וערכי סוכר גבוהים. אין פגיעה באברי מטרה. כמו כן מטופל לאיזון לחץ דם וכולסטרול. לאחרונה הוצע לו על ידי רופא סכרת שעוקב אחריו מספר שנים להוסיף טיפול בויקטוזה. האם מקובל טיפול משולב של אינסולין וויקטוזה? כמה שנות מעקב יש לתרופה זו? על פי הפרסומים יש לתרופה תופעות לוואי מרובות- האם כדאי לקחת את הסיכון? תודה ברכה

21/06/2013 | 17:45 | מאת: פרופ' משה קרפ

במדה וקיימת סוכרת והשמנה הטיפול המשולב של ויקטוזה ואינסולין מקובל מאוד למרות שזה עדיין לא אושר בסל התוצאות מצויינות הן בירידה במשקל והן בירידה בתצרוכת האינסולין יש נסיום קל 8 שנים בתרופה זאת ומעל 10 בתרופה מקבילה יש תופעות לוואי זמניות כגון בחילות לעיתים הקאות שחולפות אין עד כה הודעות על סיבוכים נוספים כמו דלקת לבלב כדאי לך לפנות למרפאת סוכרת מקצועית על מנת לברר את האידיקציות לטיפול ודרכי המעקב שבת שלום

מנהל פורום טיפול בסוכרת