ויקטוזה

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

08/05/2013 | 21:20 | מאת: מיכל

התבלבלתי לגמרי. הגשתי בקשה למכבי לקבלת ויקטוזה.המזכירה ישר הודיעה לי שקשה לה להאמין שיתקבל אישור מכיוון שזה לא ניתן לחולי סוג 1 ומטופלים באינסולין. האמת אחר כך בדקתי באינטרנט ואכן בכל מקום מצוין שזה לא טיפול לחולי סוג 1 ולא לטיפול בתוספת אינסולין. אם נכון הענין או שניתן גם לחולי סוג 1 שכמובן צורכים אינסולין. תודה מיכל

09/05/2013 | 09:30 | מאת: פרופ' משה קרפ

בוקר טוב מיכל א.ויקטוזה איננה מאושרת לסוכרתיים מסוג 1 מאחר ועל מנת שהתרופה תעבוד יש צורך בפעילות של תאי לבלב אשר חסרה בסוכרת מסוג זה ב.נוטים לתת היום ןיקטוזה נשולבת אינסולין לחולים עם סוכרת מסוג 2 שבהם יש עדיין פעילות של תאי הבטה בברכה

מנהל פורום טיפול בסוכרת