חומצה אלפא ליפואית

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

02/05/2013 | 09:13 | מאת: אבי

אימי בגיל 75 וחולת סוכרת הרבה שנים היא מטופלת עם הומולוג מיקס 25 ,כדורים: אצוסטל 300 ,מטפורמין, נורמלול, טריטייס, וכו...... יש לה כמה שנים בעיית נרופטיה סוכרתית ,חום בכפות הרגליים. המליצו עכשיו על חומצה אלפא ליפואית 600 מ"ג ,האם זה לא מפריע עם הכדורים של הסוכרת והלחץ דם ובמיוחד עם אצוסטל 300.?

02/05/2013 | 13:13 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום אבי חומצה אלפא ליפואית מיוצרת בכבד ומצויה גם במאכלי מסויימים החומר הוא פועל כנוגד חימצון ומונע (לא לגמרי)מעט מסיבוכים בכלי דם.יש מטופלים עם נאורופטיה המגיבים יםה לתרופה זאת נקווה שזה יפעל אצל האמא יש כמובן תרופות נוספות שבמקרה הצורך תוכל להעזר ברופא שלך תודה

מנהל פורום טיפול בסוכרת