מכשירים או שתל

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

03/04/2013 | 17:50 | מאת: אמא

שלום, אני אמא לשתי בנות בכורה בת 5 כבדת שמיעה מרכיבה מכשירים (ב.שמיעה עם מכשירים 20דיצבלים -בדיקה עם צלילים ותדרים ישרה ולא עקומה) ושניה בת שנה וחודשיים מרכיבה מכשירים(ב.שמיעה עם מכשירים מהתחלה 20-30דיצבלים ועד למטה...עקומה ולא ישרה). כדאי לעשות לה שתל עכשיו או לחכות עוד קצת? אנו מתלבטים וחוששים מכל עניין זה..

שלום בעקרון ההחלטה על הרגע בו יש לבצע השתלה קוראיית כאשר ילד לא מפתח שפה בעזרת מכשירי שמיעה או שיש התרשמות שהשתלה שבלולית יכולה לתרום מהותית להתפתחות השפה. לא ניתן כמובן לעזור לך בתשובה האם זה הזמן לבצע השתלה או לא על סמך המידע שכתבת. בדרך כלל האנשים המטפלים בילד בעיניין זה יוכלו לתת לך את התשובה. במידה והמלצתם הינה לכיוון השתלה שבלולית כדאי כמובן לשעות להמלצם. בעקרון ילד עם ליקוי שמיעה עמוק יגיע בסופו של דבר להשתלה. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן