שתל

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

02/04/2013 | 10:13 | מאת: מירי

רציתי לדעת האם שתל קוכליארי זה מכשיר הbaha ? וגם מה הגיל המומלץ לעשות את השתל הילד שלי עכשיו בין שנה וחודשיים עם מכשיר בון קונדקשין על סרט דו צדדי (2 מכשירים) לציין שגם אמור לעבור בעתיד שיחזור אפרכסות נולד בלי אוזניים מה כדאי לעשות קודם את השתל או השיחזור

שלום מכשיר BAHA שונה משתל שבלולי. שתל שבלולי מיועד לאנישים (תינוקות, ילדים ומבוגרים) בעלי ליקוי חושי עיצבי, כלומר השבלול של האוזן לא תקין, חמור עד כדי כך שמכשירי שמיעה רגילים אינם יכולים להועיל. BAHA הינו מכשיר המיועד לאנשים (תינוקות, ילדים ומבוגרים) אצלם קיים ליקוי שמיעה שמקורו באוזן החיצונית או התיכונה אבל השבלול של האוזן תקין או קרוב לכך. ההשתלה של מכשיר ה BAHA נעשיית כיום כאשר העצם של הגולגולת מספיק עבה וזה קורה בדרך כלל בגיל 4-6. ישנם ילדים אצלם העצם של הגולגולת נעשיית מספיק עבה קודם לכן. בעיקרון מכשיר ה BAHA על סרט בילדים נותן תוצאה שמיעתית טובה ולכן למעשה אין דחיפות לבצע את ההשתלה של BAHA מוקדם, בניגוד להשדתלה שבלולית שם יש לכך חשיבות רבה כי האמצעים הלא מושתלים אצל מועמדים להשתלה שבלולית אינם נותנים מענה מספק.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן