לקות שמיעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

29/12/2013 | 13:12 | מאת: דנה

אני אמא לילד בן שלוש הסובל מליקוי שמיעה בשתי האוזניים בימין חמור ובשמאל בינוני עד חמור הוא לומד במיח"א ועם מכשירי שמיעה הכל היה בסדר הוא פיתח שפה יפה והיה במעקב לפני עשרה חודשים הוא עבר ניתוח להוצאת השקד השלישי וכמה חודשים מאז כל תקופה של כמה שבועות היתה לו דלקת באוזניים עם הפרשות והוא לא יכל לשים את מכשירי השמיעה (בהתחלה הוא היה שומע עם המכשירים 15-25DBועם הזמן הוא הגיע ל50DB עם המכשירים אני כמעט בטוחה שזו ירידה בגלל הדלקות החוזרות לאחר כמה בדיקות והחלפת רופא א.א.ג הומלץ על הוצאת שקדים וניתוח צינוריות, הוא נותח לפני כחודש ומאז יש לו הפרשות לבנות צהובות מהאוזן באופן תמידי כל היום דבר שמונע ממני להרכיב לו את מכשירי השמיעה. ניגשתי לרופא והוא אמר לי לשים לו מי חמצן. האמת אני מותשת מאוד ומפחדת שכל הזמן הזה בני לא שומע טוב ומפסיד המון אני מרגישה כמו סביבון עושה מה שמבקשים אך שום דבר לא נפתר ובינתיים בני סובל. מה ניתן לעשות במקרה כזה?

שלום אני מבינה שבנך סובל מליקוי שמיעה תחושתי עיצבי ובנוסף מדלקות אוזניים אשר בגינן הוחדרו צינוריות איוורור. עקב בדלקות ישנה הפרשה מתמדת מהצינוריות ובשל כך לא יכול להשתמש במכשירי השמיעה. במיקרים כאלו יש כמובן לעשות כל מאמץ לייבש את האוזניים בהקדם האפשרי. ניתן ברוב המקרים להשיג יבוש של האוזנים בטיפול אינטנסיבי משולב, מקומי על ידי טיפות 0מי חמצן זה בסדר) אולם אם זה לא עוזר יש צורך לעבור לשילוב של טיפול מקומי וטיפול אנטיביוטי סיסטמי (כלומר דרך הפה, או דרך הוריד באישפוז). אני מצרפת דוגמא לטיפול מסןג זה במקרים העקשניים. טיפול בהפרשה עקשנית מהאוזניים לאחר ניתוח החדרת צינוריות או ללא צינוריות (דרך נקב בעור התוף) – מעודכן 3.4.13 פרופ לונץ השלבים המקובלים בטיפול במקרים כאלו הינם : 1. לקיחת תרבית מהאוזניים ומתן טיפול בטיפות אוזן (אפשרי מי חמצן 3%) 3-4 טיפות X 3 פעמים ביום למשך כשבועיים. במידה והאוזניים לא מתייבשות, אזי יש : 2. לקחת תרבית חוזרת ולתת אנטיביוטיקה בהתאם לתוצאות התרבית (יש לקחת בחשבון גם את תוצאות התרבית הראשונה שנלקחה- סעיף 1). רצוי לתת את האנטיביוטיקה בשלב זה דרך הפה, תוך המשך הטיפול המקומי באוזניים. במידה והבעיה לא נפתרת עוברים לשלב הבא: 3. לקיחת תרבית נוספת ומתן אנטיביוטיקה מתאימה דרך הוריד לפי תוצאת התרביות תוך כדי אשפוז ותוך לקיחת תרביות חוזרות ומעקב מתמיד אחרי תוצאותיהן. במהלך האשפוז יש צורך בטיפול מקומי מספר פעמים ביום עם לקיחת תרביות מהאוזניים בכל יום. במידה וטיפול זה לא עוזר או ההפרשה שהתייבשה חוזרת יש וקיימת כמובן אפשרות שהגורם להפרשה הן צינוריות האיוורור (כאשר יש צינוריות איוורור) לשקול מעבר לשלב הבא: 4. הוצאת צינוריות האוורור (מתוך מחשבה שהצינוריות עצמן הזדהמו כתוצאה מההפרשה ומהוות כרגע גורם להפרשה). במידה ולאחר הוצאת הצינוריות הילד מתחיל שוב לסבול מדלקות אוזניים חריפות חוזרות, אזי עוברים לשלב הבא : 5. החדרה חוזרת של צינוריות אוורור חדשות. אם גם אחרי החדרת הצינוריות החדשות ההפרשה מתחדשת, מתחילים שוב לטפל כפי שכתבתי בסעיפים: 4, 3, 2, 1 ואם עדיין יש הפרשות, יש צורך לבצע Cortical Mastoidectomy. ברוב המכריע של הילדים הבעיה נפתרת קודם לכן. באיחולי בקריאות שלימה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן