ליקוי שמיעה פתאומי באוזן שמאל

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

19/09/2016 | 01:05 | מאת: ריקי

שלום שאלתי דחופה מאחר ואני צריכה לקבל החלטה עד מחר. בני בן 25 לקה באובדן שמיעה פתאומי באוזן שמאל לפני שבוע ב-12.9.16. אושפז באותו יום בבית חולים ומטופל בסטרואידים ןקרבוגן מיום שלישי ועד היום. הטיפול לא עזר ואין שיפור בשמיעה. כעת רוצים ברופאים לעבור להזרקות לאוזן התיכונה דרך עור התוף ואנו חוששים מאד מנזק שעלול להגרם מפעולה זו. הרופאים הסבירו לנו שזו האפשרות היחידה להמשיך ולקבל טיפול ולהציל את האוזן. וציינו שיש משמעות לתחילת הטיפול שאם יהיה מאוחר יותר לא יהיה אפקטיבי. אנו חוששים בעיקר מאחר והבן הוא מוסיקאי וחרד לעתידו. האם יש סיכון משמעותי לפגיעה בעור התוף והשלכות עתידיות כתוצאה מהדיקור? האם אכן לא יעיל להמשיך בטיפול הקיים שלדברי הרופאים מיצה את עצמו? מה אחוזי ההצלחה בטיפול שכזה והאם כדאי להמתין עוד קצת או להתחיל בטיפול באופן מיידי. אושה לתשובתכם המהירה . תודה רבה - ריקי

שלום צר לי על האיחור בתשובה. הסיכוי לשיפור שמיעה בעקבות הזרקה תוך אוזנית לא ברורה אולם זהו בהחלט טיפול מקובל בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן