חשיפה לרעש וירידה קלה בשמיעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

28/07/2016 | 14:59 | מאת: שיר

שלום. אני בת 35, בריאה לרוב. לפני שלושה ימים התקנתי רמקולים חדשים ברכב שכנראה חזקים מידיי, ואני לא ממש שמתי לב אבל כנראה קצת השתוללתי עם הווליום... מאז סובלת מאוזניים סתומות, כאבי אוזניים וראש (לסירוגין- ובעיקר אם אני נחשפת לרעש אפילו בעוצמה לא מאוד חזקה). הייתי אצל אאג- אין קריעה בעור התוף. אמרה לי לעשות דחוף בדיקת שמיעה, ושאם תהייה ירידה בשמיעה בתדרים הגבוהים- לפנות למיון עשיתי אתמול בדיקה ואכן יש לי ירידה קלה (30 דציבלים) בגבוהים. אמרו שלא ניתן לקבוע האם ממה שקרה- כי אין מידע לגבי נתוני השמיעה שלי עוד קודם. לציין שכילדה שמעתי טוב אך סבלתי מדלקות אוזניים כרוניות וחמרות. קלינאי התקשורת שם אמרו לי שלדעתם אין טעם לפנות ולהתייבש במיון- לא מדובר בירידה גדולה ולא יעשו לי כלום במיון רציתי לדעת האם אני צריכה לפנות למיון? הרופאה שלי תהייה רק שבוע הבא ואין עם מי לדבר בינתיים... האם מפה עלולה להיות הידרדרות נוספת בשמיעה?? דבר שני- אני ממש מבואסת... האם זה אומר שמעתה ועד עולם אצטרך להימנע מרעש??? מוזיקה , והופעות חיות זה החיים שלי ..ואני לא מדמיינת את חיי בלי זה..... למישהו זה קרה? למישהו יש תובנות בעניין??

שלום אם הפגיעה סימטרית קרוב לודאי זה איננו דבר חדש אבל כמובן קשה לדעת כפי שכבר אמרו לך. מציעה לפנות לרופא אאג מומחה למחלות אוזניים. ללא קשר לכך, אכן בא בחשבון כי יש לך פגיעה קבועה בשמיעה או נטיה לפתח פגיעה בשמיעה והדבר הטוב ביותר לעשות כרגע הינו אכן להבין זאת, לא לראות בכך טרגדיה ולהקטין עד כמה שאפשר את הנזק ממנה ואת הסיכוי שהיא תחמיר יותר מהר מכפי שאמורה נטייתך האישית להוביל. בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן