דלקות חוזרות באוזניים לתינוקת-המשך שאלה****

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

26/07/2016 | 00:06 | מאת: אבירם

פרופסור שלום.בקשר לבת שלי תינוקת בת 11 חודשים עם דלקות אוזניים חוזרות. לפני שבועיים קיבלה למשך 8 ימים אוגמנטין es.בצילום בעבר הראו נוזלים באוזניים. היינו היום בערב אצל רופא אף אוזן גרון זה מה שכתב במכתב: אוזן ימין מצב סאב אקוטי. שמאל נוזלים. שמיעה 20. המליץ על טיפול מונע מוקסיפין פעם ביום למשך חודשיים 8 cc. האם מקובל לתת טיפול מונע?? תודה רבה.

שלום אנא עיין בתשובתי הקודמת אם רופא חושב כי האבחנה הינה 'דלקות אוזניים חריפות חוזרות' זה אומר שיש לתת טיפול, אשר "יכול להיות טיפול אנטיביוטי מונע (לא מקובל כיום, אולם אם רופא החליט על טיפול זה והוןא מועיל, אינני ממליצה להפסיקו) או החדרת צינוריות איוורור (עם או בלי כריתת שקד שלילי - בתלות בנוכחות נזלות מוגלתיות או סימפטומים הקשורים לחסימה אפית המהוים אינדיקציה לכריתת שקד שלישי ללא קשר לאוזניים)". אני ממליצה לפנות לבדיקה לרופא אאג מומחה למחלות אוזניים לשיחה פנים אל פנים ובדיקת האוזון. בברכה פרופ לונץ טיפולים אחרים לא הוכחו כיעילים החלמה מליאה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן