דלקות חוזרות באוזניים לתינוקת

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

12/07/2016 | 23:58 | מאת: אבירם

פרופסור שלום. הבת שלי בת 11 חודשיים סובלת מדלקות חוזרות באוזניים. איזה טיפולים ישנם על מנת לפתוח את הסתימה מהאף לאוזניים על מנת שהנוזלים יצאו החוצה. תודה רבה.

שלום הטיפול בדלקות אוזן חוזרות בילדים קטנים ובכלל, הינו אבחנה מדוייקת תחילה. כמה דלקות, עם חום? בלי חום? האם אושרה האבחנה על ידי רופא אאג שבדק בעזרת מיקרוסקופ? מרגע שהאבחנה ברורה הטיפול יכול להיות טיפול אנטיביוטי מונע (לא מקובל כיום, אולם אם רופא החליט על טיפול זה והוןא מועיל, אינני ממליצה להפסיקו) או החדרת צינוריות איוורור (עם או בלי כריתת שקד שלילי - בתלות בנוכחות נזלות מוגלתיות או סימפטומים הקשורים לחסימה אפית המהוים אינדיקציה לכריתת שקד שלישי ללא קשר לאוזניים). טיפולים אחרים לא הוכחו כיעילים החלמה מליאה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן