הרבה פקפוקים באוזניים והרגשת אטימות.

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

26/06/2016 | 10:13 | מאת: חיים טחן

שלום פרופסור מיכל לונץ, לפני שלושה חודשים הייתי במסיבה אם חברים ונחשפתי לרעש גבוה לאחר שהיה לי דלקת בסינוסים ונזלת דלקתית (אם כך קואים לזה), יום למחרת בלילה שמתי לב לכך שיש לי טנטון כשאר אני במקום שקט וכאשר אני הולך לישון , אם הזמן העוצמה שלו פוחתת וכרגע הוא קל וכמעט אינו מפריע, האוזן שלי עדין לא החלימה במלואה יש לי הרבה פיפוקים באוזנים גם שאני בולעה , או מפהק מרגיש אטימות קלה בשתי האוזניים , השתמשתי בנוגדי גודש שבוע , ובספרי סוג של סטרואידי אני לא בטוח והרגשתי הקלה, כיום לאחר הזמן המוקצב לטיפול בספרי ובכדורים , עדין יש לי פקפוקים ואטימות קלה לפעמים. רציתי לשאול אם זה עניין של הזמן עד שהאוזן תחלים ?, הבנתי שזה קשור לחצוצרות השמע וללחצים באוזניים, מה אני יכול לעשות כדי לאזן את הלחצים פמפום לא פותר לי את הבעיה , ועדין יש לי פקפוקים. איזה סוג של טיפול בחצוצרות יכול לגרום להם לחזור למצב תקין , חשוב לציין שאני 3 חודשים כבר אם הפיקפוקים האלו? תודה רבה והשמח לתשובה בהקדם.

שלום בשלב זה עליך לבצע בדיקת שמיעה ולפנות לרופא מומחה לאוזניים ולא אאג כללע בברכה פרופ לונץ

01/07/2016 | 14:03 | מאת: חיים

ביצעתי שתי בדיקות שמיעה אחת שבוע אחרי המקרה , ואחת לפני שבועיים אם בדיקת ברה וכולם יצאו תקינות. הטנטון ירד משמעותית אך הפקפוקים ואטימות קלה אם טנטון שנשמע במקום שקט יחסית. עדין יש ? השאלה שלי אם זה אפשרי לטפל בחצוצרות כדי למנוע את הפקפוקים? כמו שאני מבין האטימות נגרמת בגלל זה . יכול להיות שגם הטנטון ואני לא בטוח. השמח לעצתך בנושא. תודה רבה .על העזרה.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן