שתל שני -חיבור בין 2 שתלים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

29/04/2016 | 11:59 | מאת: אורנה

שלום אני מושתלת 9 שנים ,בת 47 ,במרכז השתלה הציעו לי לעשות שתל שניוהשאלה היא כמה זמן לוקח לשתל להתחבר אל שתל ראשון כלומר להגיע לאיזון שמיעתי בין שני שתלים? עליי לציין שאני לקוית שמיעה וראיה מלידה ואשמח לקבל תשובה תודה אורית

שלום ככלל, במידה והומלץ לך השתלה מצד שני על ידי המרכז בו את מטופלת ניתן להבין שהצוות המיקצועי במרכז סבור כי הסיכוי לתועלת משתל שני גדול, וגדול לעין ערוך מכל אלטרנטיבה אחרת, לרבות המצב הנוכחי. כמו כן, במידה וקיים גם ליקוי ראיה, כדאי מאד לשמוע גם מצד שני. נדיר מאד ששתל שני אינו נותן תועלת משמעותית. משך הזמן בו מתחיל המטופל לחוש בתועלת מהשתל השני משתנה בין מטופלים למטופלים אך לרוב לוקח מספר מועט של חודשים. אפילו אצל לקויי שמיעה מלידה. אצל מטופלים אלו ישנן מטרות שונות בשיקום השמיעה. בהנחה שאת מבינה דיבור בעזרת השתל הראשון ומטרת ההשתלה השניה הינה לשפר התמצאות במרחב ולשפר הבנת דיבור ברעש, ובהנחה שלא קיימות הפרעות מוחיות נוירולוגיות אחרות, משך הזמן עד אשר מרגיש המטופל תועלת מהשתל השני מותנה בין השאר בשאלה האם האוזן הלא מושתלת שוקמה בעזרת מכשיר שמיעה, האם יש קיימת הבנת דיבור כלשהיא (אפילו מינימאלית) דרך אותו מכשיר שמיעה, אולם ניתן לומר שהעדר תועלת מהשתל השני הינה תוצאה מאד מאד נדירה ולא צפויה. בהצלחה

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן