שתי שאלות

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

12/11/2015 | 20:38 | מאת: ורד

שלום לך פרופ' לונץ ,אני אחרי ניתוח בריאה בהרדמה מלאה לפני חודש. שאלתי הראשונה מתי אוכל לעבור ניתוח של שתל שבלול שגם הוא בהרדמה מלאה ?לפני תשעה חודשים עברתי ניתוח של שתל שבלול באוזן הימנית שאלה שניה מדוע השמיעה באוזן המנותחת בשתל שבלול לא צלולה ?יש מעין מחסום,מעין אטימות ,כשאני שומעת אנשים וכאלה הפונים אלי ישירות יש מעין שמיעה לא נקיה ,השמיעה לא חדה ,האם גם אחרי ניתוח של שתל שבלול באוזן השמאלית אמשיך לשמוע עמום או תהייה לי שמיעה יותר נקיה , אבין יותר מהר את המדברים אלי ? בתודה מראש על התשובות ,ורד

שלום ניתוח נוסף שאינו דחוף יכול להתבצע לאחרשאת מתאוששת מהניתוח הנוכחי. שמיעה בעזרת שתל שבלול אינה שמיעה רגילה ולוקח זמן להתקדם בבהבנת דיבור. שתל שני אמור מאד לעזור מבחינת צלילות בהצלחה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן