ירידה בשמיעה לבן 1.8, האם כדאי לעשות בדיקת ברה ?

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

08/11/2015 | 22:16 | מאת: מיכל

ערב טוב בן 1.8, עדיין לא מדבר מילה, עבר 3 בדיקות שמיעה ב 10 החודשים האחרונים, נתגלו נוזלים באזניים וירידה קלה עד בינונית. תוצאות הבדיקה האחרונה : TYPE PEAK : בימין c-294, בשמאל c-188 comp. pressure: בימין 0.13, בשמאל 0.32 SDF FF : 35 SDF FF : 30 SRT BONE : 10 באוזן שמאל המצב ללא שינוי לעומת 2 בדיקות קודמות, בימין החמרה מ 30 ל 35. שתי שאלות עיקריות : 1. האם התוצאות הללו מהוות ירידה שיכולה לגרום לאי הדיבור ? האם הירידה שנמדדה חמורה מספיק לשם עיכוב שכזה ? (כמובן שיתכן שפשוט "מאחר" ויתחיל לדבר ללא קשר, השאלה היא האם הירידה בשמיעה עשויה להיות גורם מהותי בעיכוב) עם /בלי קשר, יש לו גם שקד שלישי מוגדל שנצפה בצילום וגורם, לפי הפענוח, לחסימה בינונית. 2. הקטנצ'יק לא לגמרי משתף פעולה עם הבדיקה. בחלק הראשון שקוראים בשמו שיתף פעולה במלואו וגם כתוב SDF FF - תגובות ברורות של הפניית הראש. בחלק של הצלילים שיתף פעולה חלקית וגם כתוב PT FF : תגובות פחות עקביות וברורות, לא הפנה ראש למקור הקול, לעיתים תנועות עיניים. בחלק השלישי שניסו לשים לו אזניות התנגד לחלוטין ורק בכה והתעקש להוריד אותן. כתוב: BONE בכה במהלך הבדיקה, נצפתה הפסקת פעילות אחת בלבד. בביוקת הקודמות התנהג באופן דומה. השאלה היא האם במצב כזה היית ממליצה על בדיקת ברה ? האם תוצאת בדיקת ברה אמינה ב 100% ? אנו שוקלים בחיוב לבצע ניתוח כפתורים לכן ההתלבטות. תודה מראש מיכל

שלום ירידת השמיעה של בנך אכן יכולה לגרום לעיקוב בהתפתחות שפה ודיבור. הגישה הנכונה במקרה זה אם יש נוזלים באוזניים - להחדיר צינוריות איוורור. במצב זה (כפי שאת מתארת) יש אינדיקציה להחדרת צינוריות איוורור וה ABR (ברה) יבוצע לאחר החדרת צינוריות איוורור אם לא יהיה שיפור בשמיעה בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן