פצע או פטריה באוזן

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

20/10/2015 | 16:04 | מאת: הפצוע העברי

שלום אני מרגיש שיש לי בתעלה של האוזן למעלה, קצת אחרי הכניסה מן משהו שיושב לי שם, כבר המון שנים, הרבה פעמים כשאני עושה כושר אני מרגיש כאילו הפצע הזה או מה שזה לא יהיה "סותם" לי את האוזן. בחודשים האחרונים הוא ממש מגרד, לא כל הזמן, פעם בכמה ימים אבל הגרד נוראי. גם התחילה להיסתם לי האוזן והרופא מנקז כל הזמן הפרשות צמיגיות אומר שהתופית מחזירה אור אמנם אבל בעלת מרקם של גרעין, והכל אדמומי. אני ממש מרגיש שהכל קורה בגלל אותו הפצע שיושב לי למעלה בתעלה אבל הרופא לא ראה את זה. הוא רשם לי חומצה בורית כי הוא אמר שההפרשות נראות כמו הפרשות של פטריה למרות שלא ראה פטריה. מה זה יכול להיות? יכול להיות שזאת פטריה ששוכנת באוזן כ"כ הרבה זמן? אגב, מאז שהחל הגירוד הנורא לווה לזה גם חולשה מאוד עזה, עד כדיי חוסר תפקוד. קראתי איפשהו על פטריה שנקראת קנדידה שיכולה לנדוד לאוזן, יכול להיות שבזה מדובר? מה המלצתך? תודה

שלום אתה המתאר דלקת אוזן כרונית, יתכן ודלקת אוזן חיצונית אבל לא בהכרח. יש להמשיך בפעולות אבחנתיות, בינהן בדיקת שמיעה והדמייה. לשאלתך, האם דלקת אוזן אמורה לגרום לחולשה כללית, אם מדובר רק בדלקת אוזן נדיר שתהייה חולשה וחוסר תיפקוד כללי. לכך יש ללא ספק סיבות אחרות. ללא קשר - את הממצא באוזן יש להסביר ולרפא. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן