ניתוח טימפנופלסטי

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

19/10/2015 | 12:41 | מאת: שי

שלום יש לי עיבוי עור התוף (10 ממ) בעקבות דלקות שנמשכו שנה שלמה. אני לא שומע באוזן הנ"ל.(רק דרך העצמות). מבקש לברר האם אפשרי לשחזר את עור התוף? או כל פיתרון אחר( ללא שתל)

שלום אתה מתאר ממצב הקרוי 'דלקת אוזן חיצונית חסימתית'ובו עור התוף הופך מעובה מאד וכתוצטה מכך אינו מעביר את האותות הקוליים כראוי ומופיע ירידת שמיעה. בעקרון הניתוחים הרגילים לשיקום שמיעה אינם יעילים במקרה זה.מכשיר שמיעה רגיל או מכשיר שמיעה על משקפיים יכולים להיות יעילים בחלק מהמקרים, ובאחרים - מכשיר שמיעה מושתל - מערכת שמע מבוססת עצם. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן