לקראת תהליך ניתוחי מורכב. חייב עוד ידע או המלצה, כ

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

10/10/2015 | 00:19 | מאת: ירדן

שלום רב. שמי ירדן ואני בן 20. עברתי לאורך השנים 4 ניתוחים באוזן שמאל כתוצאה מכולסטואטומה חוזרת ואני חווה ירידה בשמיעה של 50אחוז. באוזן ימין עברתי ניתוח כפתורים ולאחר שהכפתור לא יצא הסירו לי אותו, ונותר נקב עד היום. גם שמה יש לי ירידה של כ25%. בשתי האוזניים אני לא יכול להתאים מכשירי שמיעה(בשמאל- דלקות כרוניות, בימין- נקב שעלול להזדהם מהמכשיר). בנקב לא ניתן לטפל כי זו האוזן הטובה יותר. רופא מומחה בשיבא המליץ לי על ניתוח שתל ובמיוחד על bone bridg, בעיקר כי זה מכשיר אסתטי יותר שמתאים לגילי. הוא טען גם שהוא ממליץ לפני הניתוח הזה לעבור ניתוח ולסתום לגמרי את כל האוזן השמאלית אם שומן/אבקה, בטענה שהאוזן יותר מזיקה ממועילה.לאחר מכן לעבור באוזן זו ניתוח של השתל ואם הוא יצליח יהיה אפשר לעבור לטפל גם בנקב באוזן ימין. אני מאוד מאוד לחוץ ובעיקר לא יודע לקראת מה אני הולך ואם זהו הפתרון הכי מועיל ושכדאי בו. אני מפחד שלאחר סתימת אוזן שמאל במהלך הבדיקות יגלו שהכולטואטומה חזרה ואז לא ניתן יהיה ללכת על הנתוח השני- ולמעשה אני יהיה קירח משני הכיוונים. אני ממש מתחנן שתיתני לי את דעתך ותעזרי לי לפחות להבין משהו מהידע שלך או אפילו המלצה, כל דבר. אני ממש לא בטוח בכלום. תודה רבה!

10/10/2015 | 00:26 | מאת: ירדן

חשוב לי לציין שמאז הניתוח האחרון לפני כ-5 שנים לא נראה שהכולטואטומה חוזרת, אך עדיין יש חשש שתחזור בבדיקת MRI לאחר הניתוח הראשון ואז אני יהיה בבעיה.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן