הערכת דרכי אוייר בתינוק.

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

26/09/2015 | 09:13 | מאת: דנה

שלום, בני בן שנה וחצי כמעט ואינו מפיק קולות. מלבד בכי, צחוק בקול רם, וקולות גרוניים. בבדיקת א.א.ג. גילו כי תנודת המיתרים לא מספיקה והופננו לבדיקת של הערכת דרכי אוייר ומעקב שמיעה התנהגותי. (במכון שמיעה, לא ברה). רציתי לדעת: 1. האם בדיקת הערכת דרכי אוויר ניתן לעשות גם פרטי ולא רק בית חולים. (זה יפגע בתוצאה?) 2. האם ניתן לעשות את הבדיקה לפני בדיקת השמיעה או שאין כלל קשר בין הדברים. 3. האם ניתקלת במקרה כזה בעבר? יש סיכוי שהילד יידבר? זה פתיר? (בבדיקת מ.ר.י. כתוב מבנה גרעיני הבסיס אינו תקין עיבוי והתעגלות גוף הקאודט ללא הפרדה ברורה בין הגרעינים תודה רבה וחג שמח.

שלום לשאלותיך: 1. הערכת דרכי אויר אינה בתחום המומחיות שלי. המומחים העוסקים בנושא למיטב ידיעתי הינם רופאי אאג ילדים, בינהם: ד"ר יורם שטרן, ד"ר ארי דירוא, ד"ר יניב אבנר, - אנא פני אליהם ואני משוכנעת שהם יוכלו לעזור 2. ניתן לעשות את הבדיקה לפני בדיקת השמיעה. 3. כי לענות לשאלתך אם הילד יוכל לדבר, עליך לבצע את הבדיקות הנ"ל אולם יש כמובן לפנות לנוירולוג ילדים ונוירווג התפחותי כד ילהבין מה משמעות הממצא ב MRI שאת מציינת("מבנה גרעיני הבסיס אינו תקין עיבוי והתעגלות גוף הקאודט ללא הפרדה ברורה בין הגרעינים") בברכה פרפו לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן