בן שנה וחצי עם נוזלים, שקד מוגדל ובעיות שינה קשות

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

21/09/2015 | 21:05 | מאת: מיכל

היי יש לי בן שנה וחצי שאובחן עם ירידה בשמיעה ל 30 דציבל עקב נוזלים באזניים, אנחנו במעקב, בינתיים משפיע מאוד והילד עוד לא אומר אף לא מילה אחת, רק הרבה קולות. במקביל הילד בבעיות שינה קשות, מתעורר למעלה מ 10-15 פעמים בלילה, בעיקר מתהפך מצד לצד באי שקט וניכר שמשהו מפריע לו. אנחנו כבר חודשיים בדיקור, ללא הטבה בשלב זה. במקביל מטופל באריוס לייבוש. לאחר שהעליתי בפני רופא אג שלנו שהילד עם אף סתום חלק ניכר מהזמן, בזמן ערות משמיע מעין קולות "נחרה" וישן הרבה עם פה פתוח, עשינו היום צילום שקד שלישי ובתוצאה כתוב : "הגדלה של האנודיאידם והשקדים שגורמת ללחץ בינוני-קשה על הנזו ואורפרינקס. לסיכום : לחץ" היות שאין לי בשבוע הקרוב רופא אאג לדבר איתו, אשמח לשמוע מיכם - 1. האם ייתכן קשר בין הנוזלים באזניים לממצא בצילום ? 2. האם ייתכן קשר בין בעיות השינה לממצא בצילום ? 3. האם לדעתכם יש צורך לעשות כעת מעבדת שינה או שרק ניתוח ? המון תודה מראש ושנה טובה מיכל

שלום 1. כעקרון קיים קשר בים שקד שלילי מזוהם ומוגדל לנוזלים באוזניים. במקרה זה יש לילד סימנים מובהקים להפרעעות שינה חסימתיות לפי התאור שלך ולכן הקרש הזה לא כל כך חשוב. יש לטפל בבעיית הנוזלים באוזניים אם מלאו התנאים לכך (ואין במידה שהעברת לי די כדי לעשות החלטה ניתוחית כמובן אלא יש לבדוק ולראות מטופל כדי להגיע להחלטות ניתוחיות 2. יש קשר בין שקד שלישי חסימתי והפרעות שינה 3. ההחלטה על כריתת שקד שלישי בילד עם סימנים לחסימה נשימתית הינה על בסיס קליני ובדרך כלל אין צורך במעבדת שינה בברכה פרופ לונץ

23/09/2015 | 04:28 | מאת: מיכל

ראשית המון תודה על התשובה המהירה והמפורטת, לגמרי לא מובן מאליו. שאלתי היא מה האפשרויות הטיפוליות במידה ורופא מאבחן יומר שזה לא מצב שדורש ניתוח או במידה שנרצה למצות אופציות לפני ? כמובן שהיינו שמחים להימנע מניתוח, יחד עם זאת קיים חשד טיבעי מבעיות התפתחות עקב השמיעה והשינה.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן