תחושת אטימות באוזן

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

02/09/2015 | 18:14 | מאת: אנונימית

שלום רב, בת 30, מזה כחודש יש לי תחושת אטימות באוזן שמאל. כאילו יש נוזלים. רופא אא"ג לא ראה נוזלים והפנה אותי לבדיקת שמיעה + טימפנומטריה. יש לי היסטוריה של דלקות חוזרות באוזניים וניתוח כפתורים כשהייתי בת 3. בבדיקת טימפנומטריה- ימין- AD, ווליום- 1.04, היענות- 2.10 שמאל- AD, ווליום- 1.91, היענות- 2.52 בבדיקת שמיעה- נצפתה ירידה קלה (עד 40 דציבלים) בשתי האוזניים- בהולכת אוויר בתדרים גבוהים (הולכת עצם תקינה). בבדיקת דיבור- ימין- srt- 15, disc-100%, db-50, DOV-AD שמאל- SRT-15-20, DISC-100%, DB-50, DOV-AD העניין הוא שהאוזן מאוד מציקה... אני שומעת רעשים באוזן (ולפעמים ממש את הדופק). אני נוסעת לחו"ל בקרוב לטיול ארוך ומפחדת שתתפתח דלקת... אשמח לייעוץ בנושא תודה!

שלום לפי מה שאת כותבת יש לך ליקוי שמיעה הדורש שיקום וקרוב לודאי זוהי הסיבה שאת חשה באטימות. תחושת אטימות לא פעם אינה נבדלת מתחושת ירידת שמיעה. אופן שיקום השמיעה תלוי כמובן במצב הרפואי של האוזניים גם כן. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן