תופעות לאחר ניקוי שעווה באוזן ע"י רופא א.א.ג

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

29/08/2015 | 20:43 | מאת: יעל

שלום וברכה, עשיתי ניקוי שעווה אצל רופא אף אוזן גרון לפני מספר ימים , הניקוי היה מאוד מאוד כואב, הרגשתי ממש תחושה של דקירות (הרופא השתמש במשהו שנראה מוט דק ממתכת שאיתו הוא גירד את השעווה ולאחר מכן שאב עם מכונת שאיבה), המוט לפי מה שראיתי לא היה מספיק סטירילי.. לאחר הניקוי הרגשתי כאבים חזקים והלכתי לביקורת אצל רופאת המשפחה שלי והיא אמרה שבאוזן אחת יש דלקת ושריטות במאטוס חיצוני של האוזן(כך היא רשמה באבחנה), היא נתנה לי טיפות אוטומיצין ואמרה לי שזה יתרפא, אך אני מאוד נלחצתי מהעניין, האם זה הגיוני שדבר כזה קורה לאחר ניקוי שעווה,האם יכול להיות שהרופא לא עשה עבודה מספיק טובה? נלחצתי בעיקר מהשריטות.. בנוסף רציתי לשאול אם המכשור לא היה מספיק סטירילי האם זה עלול להשפיע, יכול להיות שבגלל זה נגרמה הדלקת? אשמח לשמוע את חוות דעתך בעניין.. בנוסף רציתי לדעת אם לשריטות האלו אין השפעה לטווח הארוך .. המון המון תודה (ודרך אגב לאחר הניקוי הפקק עדיין לא השתחרר, הרופא טען שהייתה הרבה שעווה ועכשיו אני ממש מפחדת לעשות שוב טיפול כזה)

שלום כמובם שלא ניתן לקבוע עם האוזן נקיה לגמרי.יש או אין דלקת וכו רק על סמך המידע שאת נתת. ללא ספק הכרחי להיבדק שוב ולנקות את האוזן עד הסוף, רצוי מאד מבלי שתיגרם פגיעה בעור התעלה. זאת יש לעשות אצל רופא אאג שיש לו מיקרוסקופ (אני מניחה שגם הבדיקה הקודמת בוצעה בעזרת מיקרוסקופ. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן