דלקות חוזרות באוזניים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

22/08/2015 | 20:02 | מאת: איה

שלום רב, ברצוני לדעת ממה יכולה לנבוע דלקת אוזן חיצונית חוזרת? מזה מספר חודשים שאני סובלת מדלקת באוזן החיצונית וזאת למרות שהיא איננה נרטבת ומטופלת כראוי (לא מכניסה מקלות אוזניים לאוזן למשל). זה התחיל מאוזן ימין והתאפיין בדלקת קלה, עבר לאחר שבוע לאוזן שמאל והתאפיין בדלקת קשה עם בצקות על תעלת השמע ובלחי ליד האוזן וטיפול אנטיביוטי פומי+טיפות, כעת 3 שבועות מאז ההחלמה באוזן שמאל, שוב באוזן הימנית תחושת כבדות, נוזלים, אטימות, סתימה של האוזן בהזזת הראש וכאב בתעלת השמע במגע. לא עלה החום בתקופת הדלקות אבל הרגשתי חולשה גדולה ותשישות עד לרמת חוסר תפקוד. יתכן ואין קשר אך חשבתי לציין ליתר בטחון. רופא אאג המטפל בדק האוזניים לפני כשבוע ואמר שהמצב תקין אך הפנה להמשך בירור במכון שמיעה בהמשך. הוא אף נתן טיפות לאיזון ה PH באוזן שהוא רקח לשימוש מונע (טרם השתמשתי בהן), אך כאמור ביומיים האחרונים שוב נתקפתי בתחושת אי נוחות וכבדות באוזן. אולי חשוב לציין שאני מאובחנת עם דלקת סינוסיטיס כרוני ומחיצת אף ימנית עקומה. האם יתכן קשר בין הדברים לדלקת אוזן חיצונית ש"מטיילת" כך בין האוזניים? אודה להכוונה מלומדת תודה

שלום בעקרון לא אמור להיות קשר בין דלקת אוזן חיצונית וסיננוסיטיס. ניתן בהחלט להמעיט התקפים של דלקת אוזן חיצונית על ידי הקפדה יתרה על יובש של האוזניים .לא ניתן למנען כליל בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן