שמיעה עמומה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

17/08/2015 | 17:40 | מאת: ורד

אני מנותחת בשתל שבלול ,למעלה משנה וחצי,אני עומדת לעבור אותו ניתוח באוזן השני בה נמצא מכשיר שמיעה שהרבה לא נותן לי. עד שנותחתי ,הסתדרתי עם מכשיר שמיעה ,אז עדיין השמיעה הייתה חלשה אבל הצלחתי לתפקד.לפני שנתיים כבר לא שמעתי בשתי האוזניים כשהאוזן הימנית כבר איבדתי את שמיעתי בה לפני שלושים שנה. כאמור לפני שנה וחצי עברתי ניתוח של שתל שבלול, שאלתי מדוע אני שומעת עמום, אמרתי את זה לא פעם גם לקלינאיות כשבאתי אליהן אחת לכמה חודשים לכוונון השתל, זה לא נעים שהכל נשמע עמום. אני במצב הדומה לרדיו שאינו בתחנה , שצריך להזיז את כפתור הרדיו ימינה ושמאלה כדי לכוון היטב את התחנה , אני מסבירה את זה לטכנאים בחברה בעלת השתל ,הם אינם תופסים את מה שאני מסבירה, שמתי לב שבכל פעם שהם פותחים את המעבד או נוגעים בשלט , העמימות נשארת.הקלינאיות נתנו לי שלוש תוכניות , אחת קצת מהרגיל ,שניה חזקה ,שלישית תוכנית שהייתה בבקור הקודם , הקלינאית הציעה לא להשתמש בתונית ב' שהיא החזקה , במציאות תוכנית זו נוחה לי לשמוע אנשים בתוך העמימות. האם העמימות היא משהו בתוכי ? או המעבד לא מכוון ? אודה לך מראש על התשובה.

שלום שמיעה בעזרת שתל שונה משמיעה רגילה תקינה וגם משמיעה בעזרת מכשיר שמיעה המביא תועלת. ה"עמימות" יכולה בהחלט להיות קשורה לעיניין זה. ככל שמשתמשים יותר בשתל (שעות ביום, אורך זמן בכלל) זה משתפר. השתלה בצד שני עוזרת לכך גם כן עם הזמן. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן