בעיות באוזניים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

10/08/2015 | 19:19 | מאת: איה

שלום רב למומחה, מזה מספר חודשים שאני מרגישה מאין כבדות באוזן הימנית, גרד עז לעיתים, ובד"כ מתלווה לגרד תחושת חולי כמו שמרגישים כשחולים בוירוס (עם זאת חום גוף של 35.4!) רופא אאג עשה ניקוז שעווה באוזן. בחודשיים האחרונים התחושות החמירו, נמצא כי אני סובלת מסינוסיטיס כרוני ומחיצת אף ימני עקומה. במהלך החודשיים אף חליתי בדלקת אוזן חיצונית. ראשית באוזן הימנית ("הבעייתית") וכשחלפה- באוזן השמאלית (באופן חמור עם בצקות על הפנים שטופלה באנטיביוטיקה). היום אני שלושה שבועות אחרי הדלקות.עדיין כאבים עמומים באוזניים ומסביבן. מאוד חלשה גופנית, האוזן הימנית עדיין מרגישה כבדה ומגרדת ולפחות פעם ביום תחושת חולי וסחרור משתלטות עליי ומפילות אותי למשכב. ספירת דם תקינה, בדיקה נירולוגית וראיה תקינות. רופא אאג טוען שהאוזניים נקיות אך נתן לי מרשם לטיפות אוזניים לטיפול בגירוד שהוא רקח. טרם השתמשתי בהן. ליתר בטחון ביקשתי הפניה לבדיקת שמיעה ובדיקת חצוצרות שמע לצורך אבחנה נוספת. עאלו נקבעו להמשך החודש. שאלתי: האם יתכן שתופעת הגרד באוזן ימין, אי הנוחות והכבדות איכשהו שייכים לתחושת החולי/וירוס והסחרור שפוקדים אותי מדיי יום? שאלה נוספת: האם יתכן כי חדר איזשהו חרק בפנים האוזן ולא נמצא בבדיקת רופא אאג?אודה לכל הכוונה מלומדת כי אני אובדת עצות. תודה רבה איה

שלום לא סביר שחדר חרק לאוזן כי אופא אאג בדק את האוזניים והיה רואה זאת. יש אכן לבצע בדיקת שמיעה. עליך להיות בביקורת של רופא אאג במתמחה יותר ברפואת אוזניים, נראה בכל זאת כי מדובר בדלקת אוזן חיצונית קשה במיוחד המתבטאת בגרד עקשני ובדרך כלל ניתן לשפר את המצב בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן