אמא טריה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

28/07/2015 | 11:30 | מאת: דלקת + פטריה

שלום, ילדתי לפני חודשיים בכך שכרנאה מערכת החיסון שלי נחלשה מאוד. התחילו לי כאבי אוזניים לפני חודש. ניגשתי לרופא אף אוזן גרון שקבע שיש לי דלקת באוזן, פטריה והצטברות נוזלים. הוא טען כי נכנסו לי מים לתוך האוזן כנראה במהלך המקלחת או משהו. נתן לי אגיספור ל 10 ימים פעמיים ביום. מאוזן שמאל היה לי הפרשה בצבע כתום כמו שמן. מאחר והטיפול לא עזר. חזרתי שוב אליו. הפעם הוא קבע כי באוזן ימין יש פטריה ובשמאל יש חיידק הוא אף טען כי במידה והייתי בהריון החיידק היה גורם ללידה מוקדמת. נתן לי לאוזן שמאל דרמקומבין, בתקווה שיעזור במקום בו האגיספור לא עזר. לאזון שמאל נתן טיפות דזורן. אני כבר שלושה ימים משתמשת בטיפול החדש. מרגישה כאב גם באוזן ימין. לפני הרגשתי רק גירוד. באוזן שמאל אני מרגישה כאב נוראי, בלתי נסבל כשאני שמה את טיפות דוזרן. עיינתי בעלון המצורף לטיפות ולא מצאתי שזו תופעת ליוואי מוכרת. האם כאב זה נורמאלי? או מעיד שהטיפול לא מתאים? בנוסף אני מרגישה שהכאב התפשט לראש במיוחד בצד שמאל מרגישה כאב נוראי באזור העין. נוסף לצרת האוזן, גם לפני כחודש או קצת יותר הופיעה לי פטריה על הלשון וכיבים ואפטות בלשון. למרות הטיפול הפטריה עקשנית ולא נעלמה. לאפטות השתמשתי ב S.O.S, הם נעלמו ועכשיו שוב הופיעו. האם יש קשר בין פטריה על השלון לבין פטריה באוזן? מה הטיפול האפשרי? תודה רבה ומתנצלת על אורך ההודעה

שלום אני מבינה שלמרות טיפול שמרני ישנה החמרה ניכרת בדלקת האוזן וכעת הכאב מתפשט לפנים ליד האוזן. במקרה כזה עליך לגשת לחדר מיון. קשה לדעת אם הפטרת בפה קשורה לפטרת באוזן. יש לטפל בשתי הבעיות כמובן. לא כדאי להמתין עם הפניה למיון בעיניין דלקת אוזן חיצונית מחמירה והולכת בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן