צלילה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

18/06/2015 | 15:29 | מאת: שושי

שלום רב, בגיל שנתיים בני עבר ניתוח כפתורים באוזניים לאחר שבועיים הכפתורים נפלו ובאוזן אחת נשאר נקב קטן השתדלנו לשמור על האוזן עם אטם ונשמענו להוראות הרופאה בגיל 13 הנקב נסגר, כיום בני בן שמונה עשרה לא משתמש באטם ועדיין הנקב סגור בקרום דק הוא מעוניין ללמוד קורס מצלי ברכה. שאלתי האם מותר לו לצלול או שצלילות ושהייה ממושכת בבריכה עלול לגרום לו נזק? ועדיף לוותר על קורס זה?

שלום ברור כי תשובה ספציפית לבעיה ספציפית יכולה להנתן רק על סמך בדיקה ממשית של האוזניים של בנך, אולם באופן כללי אם הנקב סגור והאוזן נראיית תקינה, גם אם ישנו איזור בתופית שנראה דק יותר, במשך חמש שנים מדובר במצב בטוח למדי ויש להתיייחס כרגע לאוזן כבריאה בתנאי שגם המשיעה תקינה וכולי. על בנך להגיע לבדיקת רופא אאג מומחה לאוזניים להערכה מליאה בטרם ירשם לקורס ולהיות במהלכו במעקב הרופא. בברכה והצלחה בקורס הצלילה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן