כפר ריחאנייה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

12/03/2013 | 11:15 | מאת: מ.מ

שלום רציתי לדעת לגבי אבי בן 80 שסובל מגיל צעיר מחוסר שמיעה בשתי האוזניים הוא עם מכשיר שמיעה שנים רבות ובבדיקת השמיעה קיימת ירידה שנובעת מפגיעה עצבית שאלתי האם יש טיפול או ניתוח שיכול לעזור לו כי גם עם המכשיר הוא בקושי שומע האם יש מקום לקבוע תור לבדיקה אצל פרופסור מיכל

שלום העובדה שאביך מתשמש במכשירי שמיעה לאורך השנים מאוד מעודדת וקיימת בהחלט אפשרות לשיקום יותר טוב בעזרת טכנולוגיה אחרת, אולם יש לבצע מספר בדיקות. בשלב ראשון יש לבצע בדיקת שמיעה מלאה עם המכשירים ולפי בדיקת השמיעה להעריך אם יש צורך לשפר את ההתאמה של המכשירים. במידה והמכשירים בני שלוש שנים או יותר יש לשקול התאמת מכשירים אחרים, חדשים ואולי חזקים יותר (לפי בדיקת השמיעה) לנסיון. יש לבצע בדיקת שמיעה עם מכשירים אלו. רק לפי כל הנ"ל ניתן יהיה להעריך האם יש צורף וכיצד ניתן לשפר את שיקום השמיעה. גיל שמונים אינו מהווה שלעצמו מחסום משום דוג אם הבריאות הכללית סבירה בהצלחה פרפו לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן