האם הכדור רספירידקס מרגיע טינטון?

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

28/03/2015 | 20:07 | מאת: ירדנה

בין יתר בעיות השמיעה.אני סובלת מטינטון הרבה שנים ,לפני שנה וחצי הטינטון התחזק מאוד עד כדי שמיעת שירים , הגעתי לביה"ח לניתוח שתל שבלול ,בין היתר נפגשתי עם רופא א א ג , המתמחה בטינטון, שלח אותי להרבה בדיקות, ותוך כדי הבדיקות רשם לי כדור כדי להרגי את הטינטון בשם רספירידקס , בעלון רשום לשם מה ניתן כדור זה , הרופא ביקש שאתעלם ממה שרשום , רשם כדור ולהעלות לשני כדורים ביום ,זה העלים לי בהרבה את הטינטון בשירה , נסיתי להעלות לשני כדורים , היו ,לי תופעות לא נעימות או שאני קבעתי שמנון גדול מזיק לי ,פרופסור לונץ מה דעתך על התרופה הזו ?ולכמה זמן עלי לקחת אותה? דובר אתי על ניתוח שתל שבלול באוזן השניה , האם עלי להזכיר לבית החולים בו עברתי ואני אמורה לעבור ,ניראה לי שהם לא מזכירים לי את זה , אם כי לפני חודש עברתי בדיקת שמיעה לפי בקשת מכון אודיו . בתודה מראש על המענה ,וחג פסח שמח

שלום לשאלתך הספציפית האם כדור רספרידקס (Risperidone) הינו תרופה יעילה לטינטון כרוני. בעקרון טיפול תרופתי בטינטון שלעצמו, בהעדר רקע רגשי-נפשי אחר, ותרופות לסוגיהן השונים לא הוכחו כמועילות ולא אושרו על ידי ה US Food and Drug Administration (FDA) או על ידי ה European Medicines Agency (EMA כטיפול לטינטון ללא רקע רגשי-נפשי אחר. במידה ומדובר בטינטון בלבד, במטופלים הסובלים מליקוי שמיעה, הטיפול היעיל ביותר הינו על ידי שיקןם השמיעה. בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן