רידוקציה באף

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

18/03/2015 | 15:01 | מאת: בן 24

שלום נחבלתי באפי ממכה ממקל וירד לי דם. פניתי למיון , בצילום אמנם לא ראו שבר אך הרופאה טענה שהרגישה בשבר. בבדיקה בליטה משמאל במישוש בגשר האף ובוצעה רידוקציה עם שיפור. לאחר 4 ימים בביקורת אצל רופא אא"ג בקהילה, הופניתי לרידוקציה חוזרת, ובוצעה באותו היום בב"ח. אחרי 2 רידוקציות האף אמנם נראה סביר אם לא בוחנים אך עדיין הרגשתי בליטה משמאל ושהאף לא הכי ישר. לאחר שבוע מהרידוקציה האחרונה פניתי שוב לרופא אא"ג בקהילה גם הוא טען שעדיין יש שקע מימין ובליטה משמאל והפנה אותי שוב לרידוקציה חוזרת. הפעם הלכתי לב"ח אחר, ששם לעומת 2 הרידוקציות האחרונות, הרדימו לי את המקום עם זריקה והכניסו לי בד ספוג אלחוש לנחיר הימני ולאחר הרידוקציה גם שמו לי גבס להשאר איתו 5 ימים. יש לי כמה שאלות. 1) לאחר הרידוקציה האחרונה ירד לי דם שבקודמות לא ירד.. בנוסף בעת המכה הדם ירד בנחיר השמאלי שבאותו צד גם הייתה הבליטה והנפיחות שכנראה שם הייתה המכה. וברידוקציה ירד מהנחיר השני . האם זה נורמלי? 2)ברידוקציה הקודמת הרגשתי כאב רק בצד שמאל (אותו צד של הבליטה של העצם שדחפו אותו לימין) אך ברידוקציה האחרונה דווקא הכאב היה בצד ימין איפה שהיה השקע. האם זה נורמלי? 3) האף לפעמים נסתם לי ובשינה אני נושם מהפה לפעמים. אני בכללי תמיד אלרגי ולפעמים האף נסתם לי ומהמכה סבלתי גם מנזלת ירוקה.. אני לא יודע אם קשיי הנשימה מהשבר או לא.. איך אפשר לדעת? 4)בכל הבדיקות הראשונות רשמו שאין קרפיטציות ובבדיקה האחרונה הרופא בקהילה רשם שיש , מה זה אומר? 5) אם המכה הייתה משמאל לכאורה איך השקע דווקא בצד ההפוך בימין? 4) האם יכול להגרם איזשהו נזק מהרידוקציה? עדיין לא ראיתי את האף כי ישר שמו לי גבס. הרופא האחרון ששם לי הגבס אמר לי לא לקנח .. שזה מאוד מקשה עלי.. האם אסור לקנח?

18/03/2015 | 22:32 | מאת: בן 24

לאחר שבוע בערך מהשבר בערך הופיעו לי מלא חצ'קונים קטנטנים כאלה על האף. האם יש קשר?? כי זה ממש מוזר בחיים לא היה לי ככה. הבנתי שלאחר ניתוח אף מופיעים גם פצעים עקב תהליך ההתאחות של האף.. האם זה נכון גם לגבי שבר?

18/03/2015 | 22:32 | מאת: בן 24

לאחר שבוע בערך מהשבר בערך הופיעו לי מלא חצ'קונים קטנטנים כאלה על האף. האם יש קשר?? כי זה ממש מוזר בחיים לא היה לי ככה. הבנתי שלאחר ניתוח אף מופיעים גם פצעים עקב תהליך ההתאחות של האף.. האם זה נכון גם לגבי שבר?

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן