preauricular pits

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

16/03/2015 | 11:06 | מאת: גל

היי, אני גל בת 25. יש לי preauricular pit באוזן, מאז שנולדתי. יש לו נטייה להזדהם פעם בכמה זמן ולכאוב למשך כמה ימים ולעבור. פעם ראשונה שזה קרה היה בגיל 20, ואח"כ בגיל 24 (בדיוק לפני שנה). עכשיו זה כואב שוב. מאוד רגיש למגע ומקרין לכיוון האפרכסת והאיזור שמחבר בין האוזן לראש. (מאחורי האפרכסת). רציתי לשאול: למה זה קורה? האם זה עשוי להסתבך כאשר הסימפטום היחיד הוא כאב? (ללא נפיחות, אודם, חום או הפרשות וכד'). איך אני יכולה לטפל בזה (אלכוהול? שטיפות? חימום האיזור? משחות מסויימות?) והאם יש דרך למנוע דלקות עתידיות שכאלה בעזרת טיפול מונע. (ניתוח זה משהו שלא בא בחשבון).

שלום ככלל אכן מקובל לטפל כירורגית ולסלק את התהליך כולו, זאת בתנאי שניתן למשש ולמקם. בעקרון אין דרך למנוע את התהליך הזיהומי ויש לטפל כאשר מתפתח זיהום. כאב מקומי אף הוא סימן לזיהום בברכת בריאות שלימה פרופ' לונץ

16/03/2015 | 19:52 | מאת: גל

האמת שזה לא ממש מקובל לנתח את זה, ואין בכך שום צורך אם זה לא מפריע מאוד כיוון שהדלקת עוברת מעצמה בד"כ. לניתוח יש סיכונים, לאותה דלקת שיש לי פעם בשנה למשך כמה ימים. אך אני מבינה שבעיניך הטיפול היחיד לאותה בעיה הוא כמובן כירורגי. בברכת רפואה -משלימה- גל. בלי פרופסור. פשוט גל, שכנראה יודעת על הגוף שלה טוב יותר מכל פרופסור.

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן