טנטון שמלווה במנגינה ,יותר נכון שירה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

24/01/2015 | 21:54 | מאת: ירדנה

שלום לך פרופ מיכל לונץ, עלייך שמעתי הרבה,ורק מחמאות , אני לא חרשת מלידה, עם השנים נותחתי בגלל מחלת האוטוסקלורוזיס שלול פעמים באוזן שמאל.בפעם השלישית זה הצליח , באוזן ימין נותחתי בבית חולים אחר גם על אותה סיבה .במקרה זה הניתוח נכשל במקום, עם השנים אבדתי אבדתי את השמיעה באוזן הימנית עד כמעט חרשות,ולא נאמר לי אף פעם גם לא עיי הרופא מקופת חולים בו אני חברה שעלי להמשיך להרכיב מכשיר שמיעה , בהמשך הצטרכתי להרכיב מכשיר שמיעה באוזן השמאלית שבה ירדה לי השמיעה, אם כי הסתדרתי יפה עם המכשיר שמיעה .באפריל2013 הלכתי למכון בו רכשתי כל השנים את מכשירי השמיעה , פה התחילה הנפילה ,העבירו אותי מהאנלוגי למכשיר דיגיטלי .הוחלפו לי בתוך ארבעה חודשים 10 מכשירי שמיעה. דבר שגרם לי חרשות לגמרי גם באוזן השמאלי שכאמוראיתה ניהלתי את חיי , להזכיר שהאוזן הימנית לא שמעה מאז הפשלה בניתוח לפני 34 שנים במשך כל ה40 השנים האחרונות סבלתי ועדיין סובלת עם טינטון , מאז החלפת רבוי המכשירי שמיעה שכבר לא עזרו במאומה נוצרה בעיה מטרידה ,תוך הטינטון התחילו לי מנגינות ,לפעמים אני יכולה לזמזם שיר,והוא נשאר לי שעות וימים , זה לא מצחיק ,התביישתי לדבר על זה ,פחדתי מהתופעה. עברתי לפני כמה חודשים ניתוח של שתל שבלול מוצלח ,האוזן שלא שמעתי בה למעלה מ32 שנים אני שומעת בה , מדברים אתי עכשיו על ניתוח שתל שבלול באוזן השמאלית . ברצוני לשאול את ששאלתי את הקליאיות באימוני שמיעה , אני שומעת לא הכל מובן לי ,הבנת הדבור היא עדיין לא מאה אחוז ומדוע קולי נשמע עמום ,וגם קולם של האנשים המדברים אלי או ביניהם הוא עמום ? ומהו ההסבר שלך לשירה והמנגינה שמצורפים בטינטון? אגב לא נולדתי חרשת ,אני גם עשיתי את השרות הצבאי שלי מלא , רק עם השנים והלידות התחילו בעיות השמיעה , ניראה שזו בעיה בבנות המשפחה , פרופ' מיכל לונץ אני מתנצלת על אורך המייל שלי אלייך , בתודה מראש על התשובה.

שלום שמיעה עם שתל שבלול אינה שמיעה רגילה (של הקולות של אחרים ושל הקול של המושתל עצמו). עם הזמן אצל מרבית המושתלים השמיעה עם שתל מתקבלת מבחינת התחושה כשמיעה רגילה. תופעה של טינטון המלווה במנגינה הינה תופעה ידועה. אני מניחה שאט אט, בהמשך השימוש בשתל התופעה תחלוף או תהפוך לפחות שכיחה. בברכה פרופ' לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן