חוסר הלימה בין בדיקות שמיעה

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

22/01/2015 | 15:08 | מאת: יפעת

שלום פרופ' לונץ, בתי בת 2.3, אובחנה עם לקות שמיעה דו"צ קוכלארית לפני כחודשיים וחצי, לקות בינונית, אוזן ימין סף שמיעה של 50 ובשמאל 55. תוצאות של בדיקת התנהגות במיח"א היו דומות לתוצאות ברה משניידר ומזה שלושה שבועות היא מרכיבה מכשירי שמיעה ונראה שיפור משמעותי בתגובותיה ובמוטיבציה שלה לשוחח. בשבוע שעבר ערכנו בדיקת ברה טונאלית מתוכננת מראש אך הופתענו לקבל תוצאות המעידות על החמרה. ע"פ הרישום נראה היה כי באוזן שמאל סף השמיעה היה 70 ובימין 85. לאור התוצאות הומלץ לנו להתחיל במיידית תהליך לניתוח שבלול דו"צ בשניידר. מכיוון שהתוצאות לא הלמו בעניינו עם תפקודה של הילדה ערכו לה במיח"א השבוע 2 בדיקות התנהגות ארוכות ומעמיקות (הפרדה בין האזניים, FF, טימפנו' וBONE) שתי הבדיקות מראות תוצאות אחרות מבדיקת הברה: 1. בבדיקה הראשונה (יום שני)- אוזן שמאל 50DB ואוזן ימין 65-70DB. ובנוסף, נראו נוזלים. 2. בדיקה מהיום- אוזן שמאל 45-50 ואוזן ימין 50-55. עדיין נראו נוזלים ונפח אוזן ימין קטן 0.23. מיח"א יעבירו את התוצאות לפרופ' אטיאס בשניידר ויבקשו בדיקת ברה חוזרת. האם להערכתך, כדאי להגיע עם תוצאות כלל הבדיקות אליך כרגע לייעוץ נוסף או שישנן בדיקות נוספות שתרצי לראות את תוצאותיהן בטרם ניפגש? תודה מראש, יפעת.

שלום תנודות בשמיעה או הבדלים בתוצאות של בדיקות שונות אצל אותו מטופל הינן תופעה ידוע ולכן חוזרים שוב ושוב על בדיקות שמיעה. מעקב שמיעתי הינו המפתח לקביעת ספי השמיעה. במידה ואתם מעוניינים כי אבדוק את הילדה אשמח לעשות זאת ונראה כי יש לכם את הדרוש. בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן