נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן

06/01/2015 | 17:31 | מאת: רותי

ביתי בת 12 סובלת מירידה בשמיעה עקב נוזלים במשך 7 שנים. עשתה פעמיים ניתוח "כפתורים" אשר עזר לה כל עוד הכפתור היה באוזן. הרופאים ציינו שכשתגדל מבנה האוזן ישתנה וניקוז הנוזלים ישתפר. לצערנו זה לא קורה. האם יש פתרון אחר לנוזלים? יש לנו "אייר פופר" לעיתים זה עוזר. אלו פתרונות נוספים יש? תודה רותי

שלום אכן מדובר במחלה כרונית הנמשכת בחלק גדול מהחולים יותר זמן מאשר "משך החיים" של צינורית איוורור. כאשר מדובר בילדה בת 12, אר טרם נחלצה מהנוזלים באוזניים, קשה לנבא מתי הבעיה תחלוף. פעמים רבות קיימת בנוסף שקיעה של עור התוף המחייבת שלעצמה החדרה של צינורית איוורור. אין פתרון יותר טוב מצינורית איוורור במצבים אלו. לגבי נוזלים בלבד ללא שקיעת עור תוף, ניתן אמנם לשקם שמיעה בעזרת מכשיר שמיעה, אך יש לזכור שלקיום הדלקת הנסיובית באוזן ישנה משמעות רפואית שלעצמה ולכן יש הכרח במעקב רופא בכל מקרה. כדאי מאד לפנות חזרה לרופא מומחה לכירוגיה ורפואה של אוזניים להתייעצות חוזרת ובדיקה חוזרת של האוזניים בברכה פרופ לונץ

מנהל פורום ניתוחים לשיקום השמיעה והאוזן