מבורך אבל...

דיון מתוך פורום  ניסויים קליניים

11/05/2013 | 09:31 | מאת: ורד

אכן מבורך שמשרד הבריאות רואה לנכון לשפר וליעל תהליכים אולם הפתרון הינו חלקי וחבל שלא "מאמצים" במקצת את המודל הקיים של וועדה מרכזית שנותנת אישור למחקר ברמה האתית והרפואית שלאחריה כל מוסד וועדת ההילסינקי שלו / קרן מחקרים/מנהל בית החולים יכולים להחליט אם הם מאשרים את המחקר או פוסלים למרות זאת . אם רוצים לקצר זמנים - זו הדרך. הפתרון של הגשה מקבילה לועדות ולמשרד הבריאות יכולה לקצר אבל יכולה גם להשאיר את המצב כמות שהוא במיוחד כשיש הערות והארות לפרוטוקול/ אחר ובוודאי לא עונה על ההיבט היעילות שווה לבחון את הנושא לעומק לשים "פוליטיקטה" בצד ולבחור את המנגנון האופוימאלי מבחינת הנגשת המחקרים בארץ תודה

11/06/2013 | 16:43 | מאת: ד"ר מינה ארינוס

מה שמתוכנן - מהפכה. אם אכן היא תביא את הפירות המקווים- ימים יגידו. יש לבחון מה קורה לאחר תקופה ואז להגיע להחלטות חדשות.

מנהלי פורום ניסויים קליניים