גיוס חירש אילם למחקר קליני באינדיקציה שונה

דיון מתוך פורום  ניסויים קליניים

09/04/2013 | 16:14 | מאת: מיכל

האם זה אפשרי לגייס אדם חירש אילם למחקר קליני באינדיקציה שונה, מחקר קליני בו יש גם ביקורים טלפונים? זה אומר שמישהו אחר יאלץ לענות על שאלות במקום הנבדק. האם זה אפשרי?

21/04/2013 | 18:07 | מאת: ד"ר מינה ארינוס

בנוהל לניסויים קליניים יש התייחסות למקרה שאדם אינו מסוגל לקרוא, או שאינו מסוגל לחתום. אין התייחסות למקרה כזה. ההסבר של הרופא לגבי הניסוי הקליני ניתן בדיבור , פנים מול פנים, מה שלא מתאים לאדם חרש אילם. אני הייתי ממליצה למנות מיופה כח עבור המשתתף. מיופה הכח יכול גם לחתום במקום המשתתף וגם לענות על שאלות במקום הנבדק. נושא מיופה כח ניתן לבדוק עם הרופא המטפל בקופת החולים.

מנהלי פורום ניסויים קליניים