הצעה להשתתף בניסוי לתרופה למניעת אלצהיימר

דיון מתוך פורום  ניסויים קליניים

05/04/2013 | 07:30 | מאת: פונגורי

הוצע לי ע'י מרכז רפואי גדול בארץ להשתתף בניסוי לתרופה למניעת מחלת האלצהיימר, יש לי חששות מלהסכים לכך בעיקר בגלל הטירדה והגבלת חירותי ב 3 השנים שבהן הניסוי מתקיים, אך גם מחשש לסיכונים. במה אני מסתכן? ומהוא הרווח שלי? (מלבד תרומתי למדע).

21/04/2013 | 17:58 | מאת: ד"ר מינה ארינוס

שלום רב, אני מניחה שההצעה באה משום שנמצאה ירידה מסויימת בציון, המצביעה על התחלה של פגיעה בזיכרון. ההשפפות במחקר מציעה לך אפשרות להאטה בירידה בזיכרון. המחיר: זמן (כפי שציינת). תופעןות לוואי של התרופה. אני ממליצה שתראה את טופס ההסכמה לרופא המטפל ותדון עמו בתופעות הלוואי הצפויות, ותגיע להחלטה.

מנהלי פורום ניסויים קליניים