רישום תאריך תפוגה בצבע שחור על כל אריזה

דיון מתוך פורום  רישום תרופות

22/04/2015 | 10:01 | מאת: אלה

שמתי לב שיש בחלק מהאריזות תאריך תפוגה שאינו בולט כלל אלא רק יש חריטה שבקושי נראית לעין. לדוגמא על האריזה של אגיסטן תמיסה. צריך למצוא את הזוית המתאימה כדי להבחין בתאריך דבר שמקשה על אנשים מבוגרים או מוגבלים .. מדוע שמשרד הבריאות לא יתן הנחייה/הוראה לחברות התרופות בישראל לציין בהדפסה שחורה את התאריכים על האריזה ואלו המיובאים מחו"ל במידה ואין הדפס שחור שהיבואן או הרוקח יסמן.

שלום, הדרישה כיום היא להטביע את תאריך התפוגה על האריזה החיצונית ועל האריזה הפנימית, אך מעבר לכך אין הנחיות כיצד ובאיזה צבע וכ'. אנא תשומת לבך שמספר היצרנים/יבואנים הוא גדול מאוד, ואין אפשרות לדרוש אחידות בסימון. שבוע טוב,

מנהל פורום רישום תרופות