תופעות לוואי מתן ורידי SOLUCORTEF 300 לאלרגיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/10/2016 | 16:44 | מאת: לירי

שלום רב אני סובלת מאלרגיות המון שנים. פעם בשנה שנתיים יש לי התקף אנפלקטי ומקבלת זריקות בבית חולים ועובר. כרגע אני עם אלרגיה וגירוד בגוף וקיבלתי היום SOLUCORTEF 300 בעירוי. ברצוני לדעת האם תופעות הלוואי שמוזכרות באינטרנט שייכות גם למתן פעמי וגם למתן ורידי. כמה זמן לוקח לכמות הזו להתנקות מהגוף והאם תופעות לוואי יכולות להיות מאוחר יותר או רק במתן קבלת העירוי. תופעות הלוואי במערכת העצבים מלחיצות מאוד תודה מראש על התשובה

התכשיר אותו קיבלת הוא תכשיר של הידרוקורטיזון, שהוא נגזרת סטרואיד. תופעות לוואי הנובעות משימוש בסטרואידים הן לרוב תלויות מינון וקבלת סטרואיד במינון חד פעמי אינה נחשבת כגורם סיכון להופעת תופעות לוואי ארוכות הטווח של סטרואידים , מרבית תופעות הלוואי "המפורסמות" של סטרואידים נובעות משימוש ממושך (לרוב מעל 3 שבועות) ו/או במינונים גבוהים. בהנחה כי כוונתך בציון תופעות לוואי נוירולוגיות חמורות לאלו שנקשרו להזרקה אפידורלית של החומר- תופעות לוואי אלה לא רלוונטיות לטיפול בהזרקה תוך ורידית. אם כוונתך שונה- נא פרטי. בכל אופן, אם את מרגישה בתופעת לוואי חדשה לאחר ההזרקה יש לפנות לרופא למעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי