ציקלוספורין ומיץ רימון

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/09/2016 | 20:25 | מאת: מיכל

אני חולה באנמיה אפלסטית ונוטלת באופן קבוע ציקלוספורין. האם אני יכולה לשתות מיץ רימונים יחד עם התרופה ? ידוע לי לגבי מיץ אשכוליות שזה בלתי אפשרי. תודה

20/09/2016 | 20:28 | מאת: מיכל

במידה וכן, האם זה תקף גם לגבי אכילת גרעיני רימונים? האם ניתן להפריד בין נטילת התרופה לשתיית המיץ?

25/09/2016 | 17:48 | מאת: עינת

המידע אודות השפעת מיץ רימונים על רמות תרופות בדם הינו מוגבל, והמחקרים הקיימים מראים תוצאות שאינם חד משמעיות. בחלק מן המחקרים, נראתה השפעה של מיץ רימונים אך נדרשה שתיית כמעט ליטר של מיץ (או אכילת כמות שקולה של גרעינים) על מנת לראות עליה של רמות תרופה בגוף ואבחנה של תופעות לוואי. לרגל החג, נראה שאין מניעה מלאכול מעט רימון אך לא מומלץ להרבות באכילה או שתיה מפרי זה כל עוד הנך נוטלת את התרופה. ההמלצה תקפה לגבי נטילה של התרופה הן בסמוך לצריכת רימון והן כשיש כמה שעות הפסקה ביניהם.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי