דאלאצין סי ואוגמנטין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/09/2016 | 17:28 | מאת: אור

שלום, בעוד כמה ימים אני אמורה לעבור טיפול שיניים והרופא אמר שעליי לקחת אנטיביוטיקה לפני הטיפול. בתחילה רצה לתת לי מרשם לאוגמנטין, אך מאחר ואני סובלת מהקאות כאשר אני לוקחת את האנטיביוטיקה הזאת- ביקשתי משהו אחר. הרופא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה דאלאצין סי, 150 מ"ג 4 פעמים ביום למשך שבוע, כאשר עליי לקחת ארבעה כדורים בבת אחת כשעה לפני הטיפול. קראתי את העלון לצרכן של התרופה וראיתי שתופעות הלוואי שלה די קשות, ושגם היא עלולה לגרום להקאות. שתי שאלות: 1. האם נטילה של ארבעה כדורים בבת אחת היא הגיונית? 2. האם יש קשר בין שני סוגי האנטיביוטיקה המוזכרים? מה הסיכוי שאקיא גך מה אנטיביוטיקה הזאת? תודה על המענה, אור.

שלום רב, לא ברורה לי מהי הסיבה להקאות, האם מדובר בתופעת לוואי לתכשיר או תגובה לבליעת כדור גדול. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים והקאה הינה תופעת לוואי שעלולה להתרחש במהלך הטיפול הן באוגמנטין והן בדאלאצין. שתי התרופות אינן שייכות לאותה משפחה פרמקולוגית. מינון של 600 מ"ג ליום הינו מינון מקובל להתוויות מסוימות. לרב במנות מחלוקות במהלך היום. עם זאת ניתן לקחת 600 מ"ג בבת אחת כשעה לפני הפרוצדורה. מומלץ ליטול עם כוס מים כדי למנוע גירוי בושט. בהצלחה!

25/10/2017 | 23:46 | מאת: מרסלה

שלום. אני אחרי השתלה של 3 שתלים ,הרופא הורה לי לקחת אומגנטין ,אולם זה לא עזר והפה התנפח וכואב,לאחר 4 ימים (שלא ברור לי למה הרופא לא הבין שזה לא עובד) הרופא שינה את האנטיביוטיקה לדאלאצין.לקחתי בבוקר 2 ובערב 2 לפי הוראות הרופא,העפעף השמאלי התנפח לי ,הלשון התחילה להיות כבדה והנשימה גם. מחר יום חמישי להשתלה, כואב ,האזור נפוח ללא שינוי מהיום השני ,חלשה מאוד ומרגישה חוסר יחס מהרופא. מה עליי לעשות?

11/10/2019 | 12:37 | מאת: דנה

האם מותר ליטול דאלצין בזמן היריון?

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי