שאלה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/07/2016 | 23:04 | מאת: מירב

שלום, שמעתי שהתרופה tregludec לא אושרה בהתחלה בארה"ב בגלל חשד לגרימת תופעות לוואי קרדיווסקולריות. האם ידוע בוודאות שאין סיכון כזה? דבר נוסף- האם קיימת אפשרות שהימצאות מולקולה של חומצה גלוטמית בתרופה תגרום לתופעות אקסיטוטוקסיות בקשישים? תודה מראש.

כידוע אירועים קרדיווסקולריים הם מהסיבוכים הידועים של מחלת הסוכרת. כאשר הוגש התכשיר לרישום ב-FDA , הרשות ביקשה לקבל נתונים נוספים על בטיחות קרדיווסקולרית בטרם האישור. ב-2015 , לאחר ביצוע אנליזות נוספות, התרופה אושרה ב-FDA. באירופה וברשויות אחרות אושרה התרופה, מאחר ורשויות אלה לא סברו כי הסיכון הקרדיווסקולרי שונה מתכשירי אינסולין אחרים, אליהם הושוותה התרופה במחקרים קליניים. חשוב להדגיש כי התכשיר נרשם בישראל לאחר שמשרד הבריאות שוכנע ביעילות, בטיחות ואיכות התכשיר. ככלל כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות לוואי יכולות להיות צפויות ובלתי צפויות ובדרגות חומרה שונות. הרופא המטפל רושם את התרופה לאחר ששקל את הסיכון הכרוך בטיפול בתרופה מול התועלת הצפויה מטיפול זה. תופעות לוואי אקסיטוטוקסיות אינן מתופעות הלוואי המוכרות לתכשיר.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי