רגישות לתרופות - תופעות לוואי אשר התחילו לפני מזמן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/05/2016 | 16:04 | מאת: שגית שלום

אני סובלת מבעיות שתן ומבעיות עיכול (ריפלוקס). לאחרונה אני מפתחת רגישות לכל כדור שאני נוטלת (בימים האחרונים אפילו אופטלגין). התופעות - עקצוצים בידיים וברגליים, הירדמות, ואם אני ממשיכה לקחת אני סובלת מכאבים חזקים בשרירים... אשמח לקבל עזרה. שגית

כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. במידה ואת מייחסת את התופעות לתכשיר (למשל במקרה שמתחילות עם התחלת טיפול, חולפות עם הפסקתו וחוזרות בטיפול חוזר – אך כמובן שיתכנו תופעות לוואי מתכשירים שאינן מתנהגות כך), כדאי להיוועץ ברופא בנוגע לתכשירים אחרים כתלות בהתוויה שלמה את מטופלת, תגובות קודמות לטיפולים אחרים גורמי סיכון ועוד. בכל מקרה, רצוי לדווח על תופעות הלוואי לתכשירים רפואיים בטופס דיווח בדף הבית של משרד הבריאות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי