פרופילן גליקול (Propylene glycol)- האם מסוכן?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

10/04/2016 | 18:23 | מאת: אייל

שלום, אני רוצה להשתמש בחומר הזה לצורך קוסמטי כמו קרם לחות וחומר סיכה, בריכוז של 30-50 אחוז מהול במים. מקריאה ברשת יש מידע סותר לגבי הבטיחות של החומר הזה. האם הוא מסוכן בריכוז כזה על העור (בכל הגוף), ומה יכול לקרות? האם נתקלת בנזקים כלשהם בשימוש כזה אצל מישהו? הבנתי גם שיש כמה דרגות איכות של החומר כמו usp ועוד שאני לא בקי בהבדלים ביניהם (וקראתי שמשמש גם כתוסף במזון ובסיגריה אלקטרונית), לכן אשמח לתשובה מוסמכת בעניין. תודה רבה מראש!!

לא מדובר על תרופה, אך מהמידע שבידיי, PROPYLENE GLYCOL מוכר ונמצא בשימוש במוצרים קוסמטיים שרשומים בישראל. גם בריכוזים שציינת. למידע נוסף ניתן לפנות ל-5400*

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי