תופעות לוואי ותגובות בין תרופתיות

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

22/03/2016 | 12:08 | מאת: איילה

שלום רב, אבקש לדעת האם אפשר לקחת סימבלטה (נגד חרדה ודיכאון) בהיריון? האם ניתן לקחת סימבלטה עם הידראה? במידה וכן, מה טווח השעות בין כדור לכדור? האם ניתן לקחת סימבלטה עם אדויל/אופטלגין? במידה וכן, מה טווח השעות בין כדור לכדור? האם יש תופעות לוואי ללקיחת כל התרופות הנ"ל? תודה מראש

התרופה סימבלטה אינה אסורה על שימוש בהריון אך יש להשתמש בה בהתאם לשקול דעתו של הרופא המטפל רק כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הנזק האפשרי. למידע נוסף אני ממליצה להפנות שאלה זו למרכזי המידע, המתמחים בבטיחות טיפול תרופתי בהריון : מרכז טרטולוגי בירושלים (02-5082825), הריופון (אסף הרופא- 08-9779309) או מרכז מידע תרופתי בבלינסון (03-9376911) . בהמשך לשאלתך, אין מניעה מליטול סימבלטה עם הידראה. שילוב עם נוגדי דלקת שאינם סטרואידים עלול להגביר את הסיכון הפוטנציאלי לדמם. עם זאת, נטילה מדי פעם של נוגד דלקת ללא גורמי סיכון נוספים הינה אפשרית. כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים, לרשימת ת"ל לתכשירים ניתן לעיין בעלוני התכשירים בקישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/index.asp?safa=h

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי