נגישות
נגישות

סימבלטה ואלטרולט - תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/03/2016 | 23:26 | מאת: בתיה

שלום רב אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגייה ונרשמה לי התרופה סימבלטה. לפני כשלוש שנים עברתי בהצלחה אבלציה לרפרוף פרוזדורים. שאלתי: האם גדול הסיכוי שסימבלטה תגרום להפרעת קצב? כנ"ל לגבי אלטרולט (במקום סימבלטה) - האם גם הוא חשוד כמעורר הפרעות קצב, ועוד: האם מסוכן ליטול תרופות מסוג זה כשיש חסמי הולכה לא חמורים (מסוג וונקבאך). תודה וברכה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

מתן של תרופות מקבוצת הטריצקלים כאלטרולט עלול לגרום להפרעות קצב ובד"כ אינו מומלץ לכאלו הסובלים ממחלות לב כגון קצב לב לא סדיר. התרופה סימבלתה עלולה לגרום לשינויים מסוימים באק"ג כנראה ללא משמעות קלינית משמעותית ולעליית קצב לב. לפני מתן טיפול תרופתי, יש לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון הטמון בתופעות הלוואי כתלות במצב הרפואי, גורמי הסיכון ומינוני התרופות הניתנות. מומלץ להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל בטרם התחלת הטיפול.

מנהל פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי