אריפליי ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

23/02/2016 | 14:52 | מאת: אמא מודאגת

שלום , בני בן 21 סכיזופרן , נוטל 10 מ"ג זיפרקסה מאחר והיא גורמת לעייפות והוא מתקשה לקום בבוקר המליץ הרופא להחליף לאריפליי 10 מ"ג רציתי לשמוע איך עושים את ההחלפה , האם היא מוסכנת ? ויכולה לגרום להתקפף פסיכוטי נוסף ? מה הם תופעות הלוואי של הכדור ? תודה

כמו כל טיפול תרופתי גם הטיפול באריפליי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. הטיפול התרופתי ניתן כאשר התועלת הצפויה מהטיפול עולה על הסיכון שבתופעות הלוואי. תופעות לוואי הידועות לתרופה הן תופעות מטבוליות כמו עליית משקל ועלייה ברמות גלוקוז, תופעות לוואי של מערכת העיכול עצירות, בחילות והקאות, יתכנו השפעות נוירולוגיות כגון סחרחורת, כאבי ראש, הפרעות שינה, עייפות וטשטוש, רעד והפרעות בתנועה, חרדה ואי שקט. תופעות לוואי נדירות יכולות להיות תופעות לוואי קרדיווסקולריות, תופעות לוואי המטולוגיות וסיכון להתנהגות אובדנית. החלפה של תרופות מסוג זה לעיתים מתבצעת בהדרגה, אך הנחיות פרטניות יש לקבל מהרופא המטפל ולבצע את ההחלפה תוך ניטור היעילות ותופעות הלוואי ביניהן שינויים בהתנהגות. יש לעיין בעלון לצרכן של התכשיר לרשימה מורחבת של תופעות הלוואי. לנוחיותך הקישור: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/alonim/Ariply_pt_1401952729099.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי