תופעות לוואי של xatral 10 mg

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

15/02/2016 | 10:29 | מאת: אלי

שלום, בן 66, סובל מערמונית שפירה מוגדלת, תופעות של פליטת אבנים קטנות, האורולוג המליץ על xatral 10 mg להקלה על תופעות הלוואי של הערמונית המוגדלת בתחום תכיפות מתן השתן. נאי נוטל diovan 80 פעמיים ביום לאיזון ל"ד, atorvastatin לטיפול בכולסטרול, הבנתי שה-xatral עלול להשפיע על לחץ הדם - האם יכולה להיות התנגשות עם שאר התרופות שנוטל? תודה

התרופה קסטרל עלולה לגרום לירידה פתאומית בלחץ דם במטופלים מסוימים במיוחד בשינוי מהיר של תנוחה (לעמידה או ישיבה). תופעה זו יכולה לקרות תוך מספר שעות לאחר לקיחת התרופה וכן להיות מלווה בסחרחורת, הרגשת עייפות, עד לעלפון. הסיכון להופעת לחץ דם נמוך מוגבר יותר בקשישים ובמטופלים הנוטלים תרופות אחרות לטיפול ביתר לחץ דם. קיימות תרופות מסוימות להורדת לחץ דם שמותוות נגד לשימוש עם קסטרל, התרופה Diovan אינה אחת מהן. עם זאת, יש להיות מודע לתופעות הלוואי האפשרויות מהטיפול המשולב במיוחד בתחילתו. רצוי לקחת את המנה הראשונה של קסטרל לפני השינה (על מנת להיות במצב שכיבה) וכן את המנות הבאות לפי תגובה. לעקוב במהלך הטיפול אחר לחץ דם וכמובן להימנע מפעולות העלולות להיות מסוכנות /לגרום לנפילות כל עוד סובלים מהתופעות שתיארתי מעלה. במידה והנך סובל מסחרחורות, ירידה בלחץ דם בעיקר בשינוי תנוחה יש לפנות לרופא לקבלת הנחיות.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי