משחות נגד גירוי יוצרים יותר גירוי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

26/01/2016 | 20:53 | מאת: אוריה

מלפני שנה לקחתי כדור שאחת מהתופעות לוואי שלו הן יובש, ונוצר לי יובש בפי הטבעת, טיפלתי בזה במשך חצי שנה ונשאר לי בשתי נקודות מסוימות גירוי עור מעקצץ ושורף, אני כבר כמה פעמים הולך לרופא עור ורופא כירוגי, והם טוענים שזה רק יובש ולא שום דבר מעבר לזה, עכשיו כבר חצי שנה שאני משתמש בשלוש משחות שהם נתנו לי ואני לא מרגיש שזה משתפר, ולפעמים זה נהייה יותר צורב. שלוש המשחות שהם נתנו לי הן אקווה קרים, סבון לקטופיל לעור יבש ומגורה, ומשחת נרידרם שעושה לי את הגירוי הכי חזק, אז הפסקתי להשתמש בה לבינתיים. זה עניין שאמור לעבור עם המשחות, יש תחליף או כל פתרון לזה?

השימוש בתכשירים אקווה קרם שהינו קרם לחות ובסבון חומצי כמו לקטופיל אשר אינו אמור לייבש את העור (בזכות החומציות) מיועד לכאלה הסובלים מעור יבש שעל פי אבחנת הרופאים זוהי הבעיה ממנה אתה סובל. התכשיר נרידרם מכיל סטרואיד למריחה להקלה על דלקת, אדמומיות וגירוד שנגרמים מבעיות עור שונות. עם זאת, בין תופעות הלוואי האפשריות לתכשיר צריבה, גרד או גירוי בעור. כאשר תופעה מתרחשת בסמוך לתחילת טיפול ומשתפרת לאחר הורדת מינון או הפסקת הטיפול עולה הסבירות כי ניתן ליחסה לתרופה. בכל מקרה כיוון שעפ"י התיאור שלך הטיפול לא יעיל, יש לפנות לרופא להחלפתו.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי