הפסק טיפול בסימבלטה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

21/01/2016 | 22:47 | מאת: מיכל

לקחתי סי בלטה במשך שנתיים בגלל פיברומיאלגיה 90 מיל ביום. החלטתי להפסיק בהדרגה ומזה חודש וחצי שירדתי מ-30מיל ל-0.השבוע נתקפתי בכאבים,שלשול וחולשה.מה כדאי לעשות על מנת לעבור תקופה זו? החלטתי נחושה לא לחזור לסימבלטה

תופעות גמילה של סימבלטה יכולות להיות סחרחורות, כאב ראש, בחילה, שלשולים, נימול, הקאות, הפרעות שינה, עייפות ועוד. כדי להימנע ולהפחית תופעות אלה מומלץ הפחתה הדרגתית של התרופה ולא הפסקה פתאומית. ירידה הדרגתית לא תמיד מונעת את כל התסמינים, אך במידה והתסמינים חמורים או בעייתים, לעיתים צריך לחזור למנה הקודמת ולרדת שוב בהדרגה. עם זאת להבנתי, עפ"י התיאור התופעות הופיעו חודש וחצי לאחר הפסקת הטיפול (מקווה שהבנתי נכון) ולכן כנראה אינן קשורות לטיפול, אלא לפיברומיאלגיה או למצב רפואי אחר. יש לפנות לרופא לבירור ולהתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי