טרזודיל והפרעות קצב

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

11/05/2013 | 13:52 | מאת: דנה

שלום רב, עקב בעיות שינה על בסיס חרדה קיבלתי תרופה טרזודיל. אני גם סובלת מפעימה מוקדמת גם על רקה של חרדה. בערב ראשון לקחתי חצי כדור 25 מ"ג ויישנתי טוב מאוד. למחרת שוב לקחתי חצי כדור ואחרי 15 דקות שכמעט נרדמתי הרגשתי שהלב שלי התחיל לפעום מאוד, מאוד מהר (טכיקרדיה). הייתה תחושה שהוא פשוט רועד. זה נמשך בערך 3-5 דקות ונפסק. השאלה שלי האם טרזודיל במינון כזה נמוך יכול לגרום להפרעות קצב? אני מפחדת להמשיך לקחת אותו , למרות שזה נתן לי פיתרון טוב לשינה. תודה מראש דנה

טרזודיל עלול לגרום להפרעות קצב ולטכיקרדיה. במטופלים עם מחלות רקע לבביות או הנוטלים תרופות שעלולות ליצור תגובת גומלין עם טרזודיל, הסיכון עולה.מומלץ לפנות להרופא המטפל כדי לקבל הנחיות להמשך טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי